KONFBOL'DA İL BİRİNCİSİ OLDUK

KONFBOL'DA İL BİRİNCİSİ OLDUK

Korfbolun mucidi Hollandalı bir öğretmen olan Nico Broekhuysen'dir. Broekhuysen İsveç'te oynadığı bir oyundan esinlenmiş ve Korfbol oyununu 1903 yılında Amsterdam'da tasarlamıştır.

Hollanda Korfbol Birliği 1903 yılında, "Uluslararası Korfbol Federasyonu" 1933 yılında kurulmuştur. Birlik, Uluslararası Spor Federasyonları Birliği ile Dünya Oyunları Birliği'ne bağlı olarak faaliyet göstermektedir.

Korfbol sporunun gelişimi son yıllarda olmuştur. 1970 yılında Uluslararası Korfbol Federasyonu'nun sadece Avrupa'da 4 üyesi varken, Korfbol 1992 yılında 4 kıtada 30'dan fazla ülkede oynanmaya başlamıştır.

IKF, 1993 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi (UOK) tarafından resmen tanınmıştır. Aynı zamanda, Uluslararası Genel Spor Federasyonları Birliği (GAISF), UOK'nın tanıdığı Uluslararası Spor Federasyonları Birliği (ARISF) ve Uluslararası Dünya Oyunları Birliği'ne (IWGA) katılmıştır.

Türkiye'de 1995 yılında faaliyet göstermeye başlayan korfbol özellikle üniversiteler arasında hızla yayılmaya başlamıştır, ilk yıllarında Marmara Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde takımlar kurulmuş ve özel maçlar oynanmıştır. Daha sonra çeşitli üniversitelerin özellikle beden eğitimi bölümlerinde ilgi görmüştür. 5-10 Nisan 2010 tarihinde Türkiye Üniversiteler Korfbol şampiyonası düzenlenmiştir.

Korfbol, dört yılda bir yapılan Dünya Oyunları kapsamında yer almaktadır.

İLİMİZDE DÜZENLENEN KONFBOL MÜSABAKALARINDA OKULUMUZ TAKIMI BİRİNCİ OLARAK BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTILAR.ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.

TAKIMIMIZ 26-30 NİSAN TARİHLERİNDE KOCAELİ'NDE DÜZENLENECEK GURUP MÜSABAKALARINDA İLİMİZİ TEMSİL EDECEK.

17.03.2023 148

17-03-2023