Okulda Başarıyı Yakalamanın Sırları

19.04.2013 5362

Kimler başarılı oluyor?

· İtiraz etmeyi ve itiraz etmekle başkaldırıyı ayırt etmeyi bilen · Yaşadıklarından ders alarak teorik ve pratiği harmanlayabilen · Olaylara geniş açıdan bakarken empati kurabilen · Kendine güvenen ve hayata iyi hazırlanabilen · Kendini geliştirmeye hevesli olan · Ders dışında da okuyan, kültürlü · Hedefleri olan ve onları gerçekleştirmek için çabalayan · Okuluna değer veren ve aktivitelere katılan · Hocalarıyla ders dışında da fikir alışverişinde bulunan · İdeolojisini kendine saklayan, fikirlere açık olan · Güveni aptal cesaretiyle karıştırmayan · Gündemi takip eden, olaylara farklı yorum getirebilen · Yeri geldiğinde akıntının tersine gidebilen · Not tutmanın önemini bilen; fotokopilerle değil, kendi notlarıyla çalışan · İnsanlarla iyi iletişim kurabilen. · Verilenlerle yetinmeyip sürekli bilgiyi arayan · Doğru ile yanlış bilgiyi ayırt eden · Sosyal yönü güçlü olan, araştırmayı seven · Bilgisayar kullanabilen, yeniliğe açık · Yabancı dil bilen, kütüphaneden yararlanmasını bilen!

Teneffüs sohbetlerine değil, derse girmek için okula giden öğrencilerin daha kolay başarıyı yakaladıkları saptanmış....

Kimler başarısız oluyor?

· Günlük çalışma planı yapmadan güne başlayan, · Derste not almak yerine akılda tutmaya çalışan, · Zor ve acil işler yerine, kolay ve önemsiz işlerle ilgilenen, · Son gece koca bir kitabı ezberleyebileceğine inanan, · Dağınık ve düzensiz bir ortamda çalışan,

· Ödevlerini yaparken ayrıntılara gereğinden fazla takılan,