Misyonumuz

03.11.2019 694

Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, Atatürk ilkelerini özümsemiş, vatanını ve milletini seven, milliyetçi, laik, demokratik anlayışla dünyadaki gelişmeleri izleyen, değerlendiren, gelişmeleri yaşamına uyarlayabilen, uluslararası alanda iletişim kurabilen, Cumhuriyet'in değerlerine saygılı, başkalarının haklarına saygılı, değişen ve gelişen dünya koşullarına rahatlıkla uyum sağlayabilecek bireyler yetiştirmektir. Bilimsel düşünen, özgüven ve özsaygısı yüksek, toplumsal ve evrensel sorunların farkında olan, bu sorunlara çözüm üreten, barışçıl, aydın ve ileri görüşlü, entelektüel yönü gelişmiş, Türkçeyi yaşamında etkin biçimde kullanan bireyler yetiştirmek. Öğrenme ortamına aktif katılımla öğrenmeyi içselleştirmiş ve öğrenmeye her zaman ihtiyaç duyan bireylerin yetişmesine katkı sağlayan eğitim kadrosuyla çalışmak. Herkesin öğrencisi olmak istediği, mezuniyet sonrasında da öğrencilik ruhunu ve birlikteliğini yaşatan bir okul olmak. Kurumun varoluş amacına değer katan çalışanlarda, kurumsal aidiyet kültürünü geliştirmek.